ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ОЦІНКИ ВИРОБНИЦТВА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ФОТОЕЛЕКТРИЧНИМИ СТАНЦІЯМИ І ПРОБЛЕМА ВАЛОРИЗАЦІЇ ВІДНОВЛЮВАНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ В УКРАЇНІ
ARTICLE_19_PDF

Ключові слова

photovoltaic module
the levelized cost of electricity production
life-cycle model
the rate фотоелектричний модуль
нормована ціна виробництва електроенергії
модель життєвого циклу
тариф

Як цитувати

[1]
Костюк, В., Шульженко, С. і Охріменко, І. 2014. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ОЦІНКИ ВИРОБНИЦТВА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ФОТОЕЛЕКТРИЧНИМИ СТАНЦІЯМИ І ПРОБЛЕМА ВАЛОРИЗАЦІЇ ВІДНОВЛЮВАНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ В УКРАЇНІ. ТЕХНІЧНА ЕЛЕКТРОДИНАМІКА. 5 (Сер 2014), 59.

Анотація

Виконано варіантні розрахунки нормованої ціни виробництва електроенергії малими сонячними фотоелектричними станціями (СФЕС) з використанням моделі життєвого циклу. На основі аналізу чутливості ціни виробництва та розрахункових значень грошового потоку, що формується протягом планового періоду експлуатації станції, наведено оцінки термінів окупності у порівнянні з розрахунками термінів окупності проекту СФЕС у разі застосування пільгового тарифу, що діє в Україні з 1 квітня 2013 р. Вказано на недоліки діючої системи пільгових («зелених») тарифів у сфері електрогенерації України, які призводять до невиправдано глибокої диференціації виробників за технологічними способами генерації. Бібл. 3, рис. 2.

ARTICLE_19_PDF

Посилання

Dobrovolsky V.K., Stogniy O.V., Kostiuk V.O., Kaplin M.I. Energy Economics: the Production type Models for Power Sector. – Kyiv: Naukova dumka, 2013. – 250 p. (Ukr)

The Economic Future of Nuclear Power // University of Chicago, 2004. [Electronic resource]. – Access mode:

http://www.mcs.anl.gov/~anitescu/EXTRAS/READING/NuclIndustryStudy-Summary.pdf . – screen title.

Schroder A. Current and Prospective Cost of Electricity Generation until. – Berlin: DIW, 2013. – 94 p.

Creative Commons License

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Авторське право (c) 2023 Array

Переглядів анотації: 4 | Завантажень PDF: 1

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.