ОСОБЛИВОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ТА ЕФЕКТИВНОГО ПРИТЛУМЛЕННЯ НАПРУГИ КОНДУКТИВНИХ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ЗАВАД ВІД ТРАНЗИСТОРНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ НАПРУГИ
ARTICLE_5_PDF

Ключові слова

conductive noise
LISN, EMI
RFI filter кондуктивні завади
еквівалент мережі
протизавадний фільтр

Як цитувати

[1]
Гурін, В. , Павловський, В. і Юрченко, О. 2020. ОСОБЛИВОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ТА ЕФЕКТИВНОГО ПРИТЛУМЛЕННЯ НАПРУГИ КОНДУКТИВНИХ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ЗАВАД ВІД ТРАНЗИСТОРНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ НАПРУГИ. ТЕХНІЧНА ЕЛЕКТРОДИНАМІКА. 6 (Жов 2020), 032. DOI:https://doi.org/10.15407/techned2020.06.032.

Анотація

У роботі розглянуто перетворювачі напруги як генератори неумисних  кондуктивних електромагнітних завад (НКЕМЗ). Досліджено особливості стандартної методики вимірів НКЕМЗ від перетворювачів і показано, що вона дає змогу виміряти лише сумарний рівень завади, який може бути одним і тим же за зовсім різних співвідношень між симетричною та несиметричною складовими НКЕМЗ. Це призводить до неефективного використання засобів задля зменшення сумарної завади від перетворювачів до допустимого рівня, тому що різне співвідношення між згаданими вище складовими сумарної завади потребує різних засобів задля зменшення сумарної завади. У роботі запропоновано доповнити стандартну методику вимірів завад від перетворювачів двома додатковими вимірами на частотах, де сумарна завада перевищує допустимий рівень, з використанням під час першого виміру електромережного протизавадного фільтра (ЕПФ), який ефективно притлумлює тільки симетричну заваду, і під час другого виміру – ЕПФ, який ефективно притлумлює тільки несиметричну заваду. Показано, що ці два додаткових виміри дозволяють визначити симетричну та несиметричну складові сумарної завади від перетворювачів. Саме це дає змогу гарантовано зменшити сумарну заваду до допустимого рівня з мінімальними витратами матеріалів і коштів. Бібл. 6.

https://doi.org/10.15407/techned2020.06.032
ARTICLE_5_PDF

Посилання

Henry W. Ott. Electromagnetic Compatibility Engineering. New Jersey: John Wiley & Sons, Inc. Hoboken, 2009. 843 p.

State Standard of Ukraine EN 55022: 2017. Information technology equipment. Characteristics of radio interferences. Norms and measurement methods. Kyiv: DP UkrNDTS, 2017. 68 p. (Ukr)

State Standard of Ukraine CISPR 17:2007. Methods of measurement of the suppression characteristics of passive EMC filtering devices. Kyiv: DP UkrNDTS, 2007. 26 p. (Ukr)

Veksler G.S., Nedochetov V.S., Pilinskyi V.V. Suppression of electromagnetic interferences in power supply circuits. Kyiv: Technika, 1990. 167 p. (Rus)

Levin B.R. Theoretical foundations of statistical radio engineering. Moskva: Sov. Radio, 1969. 752 p. (Rus)

Ozenbaugh R.L. EMI Filter Design. New York, 2001. 272 p.

Creative Commons License

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Авторське право (c) 2020 Array

Переглядів анотації: 69 | Завантажень PDF: 40

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.